Sukkalankakokeiluja 1

Koska putiikkiin on tullut hyllyn täydeltä uusia neulelankoja, minun on tietysti kokeiltava niitä kaikkia. Eihän muuten osaa neuvoa asiakasta lankavalinnassa? Aloitin sukkalangoista, nyt on kolmas menossa.

Tässä esittelemäni sukat olen tehnyt Tekstiiliteollisuuden eli Teeteen Salla -nimisestä langasta. Tämä on oikein mukavaa neuloa ja sukista tulee lämpimät ja paksuhkot. Yritin saada koko kerän käytettyä ja onnistuinkin siinä. Tällaiset sirot miesten sukat ( koko n. 42) tulee yksi sukka yhdestä kerästä, eli pariin tarvitaan kaksi kerää, yht. 100 g.

Salla-langassa on 80 % villaa ja 20 % keinokuitua. Puikoiksi suositellaan koko 3,5 – 4. Minulla oli vapaana bambupuikot numero 4, joten niillä neuloin nämä sukat. Kantapääksi valitsin ristiinvahvistetun, koska työssä ei ole muuta ”koristetta”.

Jos verrataan paljon käytettyihin Novitan lankoihin, niin tämä on ohuempaa kuin 7 veljestä lanka ja samanpaksuista kuin Nalle. Hassua, olisin väittänyt näppituntumalta tämän olevan seiskaveikkaakin paksumpaa… Mutta silmukkaluvut sen kertoo oikein.

Hiukan jäin ihmettelemään lankojen raidoitusta. Olen yleensä symmetriaa vaativa – kaikessa muussakin – joten olisin halunnut raitojen täsmäävän. Tässä tapauksessa piti kylläkin aloittaa toinen kerä sisältä ja toinen päältä, jotta raidoitus meni samaan suuntaan. Kun kuitenkin halusin käyttää langan viimeistä myöten, en voinut ottaa välistä pois lankaa, joten raidoitus ei mene täsmälleen. Tässä se ei kylläkään ihan hirveästi haittaa, koska koko väritys on aika vaikeasti hahmotettavaa.

Voin suositella lankaa sinunkin sukkiisi, jos haluat lämpimät sukat. Langan hinta on 3,50 € / 50 g:n kerä.

Tätä ennen tein jo Pallas-langasta sukat ja nyt on menossa Tundra -langasta, mutta niistä ei ole vielä kuvia.
Tätä lajia on siis tulossa vielä jatkossakin ja monta postausta!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top