Siksak – peitto Naavasta

Ihmettelin jossain kirjoituksessani, että mitä tekisin Naavasta. Siis Novitan Naava-langasta. Nyt on Naavapeitto valmistunut. Koska lankaa oli vain 8 kerää eli yhteensä 800g, siitä ei kunnollista torkkupeittoa saanut. Koska värejä on kolme, käytin 6 kerää. Tein siis vauvalle peiton, joka on juuri ja juuri sopiva pinnasänkyyn. Tai vaunupeitoksi tai lattiallamöyryämispeitoksi. Mutta voihan tuon aikuinenkin heittää vaikka hartioille.

Ostin langat aikoinaan värien perusteella. Nuo kolme väriä muodostavat niin harmoonisen kokonaisuuden, että tykkään kyllä. Itse olen niin pinttynyt vauvaväreihin, että aina ajattelen vaaleanpunaista tytöille ja vaaleansinistä pojille, mutta kerran putiikissa poikkesi nuori äiti tyttönsä kanssa, joka oli puettu vaaleanruskeaan ja valkoiseen. Ja oli niin söötti että. Tätä pikkutyttöä ajattelin peittoakin virkatessani. Ehkäpä joku muukin äiti ihastuu?

Noin paljon värit heittää, kun vähän säätää kuvan kontrasteja eri lailla… Kuten huomaat hintalapusta, en taaskaan arvosta omaa työtäni alkuunkaan. Osan langoista ostin messuilta halvalla, mutta silti! Tiedän vaan kokemuksesta, että tuo alkaa olla kipurajalla. Vai mitä mieltä sinä olet? Siis 49 euroa peitosta, jonka koko on n. 120 x 70. Maksaisitko enemmän? Alkaisitko tekemään tuolla hinnalla?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top