Pitkä ja harras odotus ja sitten …. pettymys

 Itkevä lapsi

Tänään tuli sossun täti käymään. Se, joka päättää vammaispalvelulain mukaisista kuljetuspalveluista ja henkilökohtaisesta avustajasta. En saa kumpaakaan! Olen liian nopeasti tervehtymässä. Lääkärinlausunnon mukaan.

Itse olen varautunut siihen, että kuljen mahdollisesti loppuikäni pyörätuolissa. Nyt ”ne” kuitenkin katsovat tämän maaliskuussa alkaneen infektiokierteen vain väliaikaiseksi sairastamiseksi. Lausunnossaan terveyskeskuslääkäri on kirjoittanut, että vuoden vaihteessa mahdollisesti tilanne paranee tai jatkuu ennallaan. Sanoin lääkärille, että tuohon minun hakemukseni sitten torppaa, jos laitat noin. Hän vakuutti vakuuttamasta päästyään, ettei niin käy, koska puoli vuotta on se rajapyykki ja se tässä täyttyy. Mutta kun se onkin vuosi!

Että olen kihissyt kiukusta tämän illan! Ymmärrätte varmaan, kun kirjoitan tähän ajatukseni, että ”juopot” ja mukakipeet saa ajaa taksilla yhteiskunnan piikkiin, mutta minä en pääse edes ulko-ovesta mihinkään, en edes postia hakemaan. Ja kuvitelkaa, mitä minä ajattelen, jos/kun vuodenvaihteen jälkeen vieläkin istun pyörätuolissa ja sitten saan taksikortin. Eikä kukaan korvaa tätä menetettyä aikaa.

Siis tähän tilanteeseen kaatuu Pellavasydämen avaaminen. Noin periaatteessa. Mutta enhän minä tokikaan heti periksi anna, kyllä jotain täytyy keksiä. Uusi lääkärintodistus? Kirjoitin jo sähköpostia mun ihanalle ortopedilleni, Mikalle, ja kysyin voisiko hän auttaa. Hän ja minä tiedämme, ettei mun sairastaminen tähän pääty. Näitä leikkauksia kun on tulossa vielä lisää.

Vielä siitä taksikortista. Vaikka laissa sanotaan, että kunnan on myönnettävä VÄHINTÄÄN 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa, yleensä myönnetään KORKEINTAAN 18 matkaa. Niin sanoin tämäkin typykkä. Laskeskelin, että jos osallistun kansalaisopistossa kahteen kurssiin viikossa, siitä tulee jo neljä matkaa. Se taas tekee 16 matkaa kuukaudessa. Yhden reissun voin sitten käydä jossain muualla. KUKAAN TERVE IHMINEN EI SUOSTUISI TÄLLAISEEN KULKEMISEN RAJOITTAMISEEN. Tai siis saahan sitä kulkea vaikka joka päivä monta reissua, mutta kun se yksi kyyti yhteen suuntaan maksaa noin 30 euroa.

Mervi
kiukuttelee täällä yksinään. Onnekseen Aarre pääsi puutarhapiiriin tutustumaan jonkun ihanaan puutarhaan, ettei sen tarvii olla täällä kuuntelemassa…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top