Eristyksissä

Eilen illalla menin tavan mukaan ensiapuun saamaan antibioottitiputusta. Kovin olin yllättynyt, kun minut ohjattiinkin eristyshuoneeseen. ”Täällä saat olla rauhassa”. Heti aloin kelata, että mikä on syynä poikkeavaan toimintatapaan. Tuli mieleen että jos ovat saaneet selville, että kirjoitan blogiin ensiavunkin kuulumisista ja päättivät, etten saa kuulla enkä nähdä mitään… noeikaisentään. Ehkä vaan yksinkertaisesti muut petipaikat olivat varattuja.

Yht’äkkiä tuli mieleeni, että tästä huoneestahan on kameravalvonta hoitajien kansliaan! Olen itse nähnyt kamerakuvaa huoneesta. Arvatkaa vaan, millainen olo tuli, kun ajattelin, että joku koko ajan tarkkailee minua. Vartija ainakin seisoskelee aika usein ”toimettomana” kansliassa. Olipa hämmentävää.

Tänään taas makaan täällä infuusiopoliklinikalla saamassa samaista antibioottia. Vieruskaveri kertoi olleensa Tyksissä eristyshuoneessa ja siellä oli tiedote, että huoneessa on kameravalvonta.

Käsittääkseni ihmistä ei saa kuvata, ellei asiasta tiedoteta. Tällainen osui silmiini, kun googletin ”kameravalvonta” – Täällä:

Henkilötietolaista johtuen kameravalvonnan tulee olla henkilötietoa käsittelevän toiminnan kannalta asiallisesti perusteltua. Henkilötietoa kerättäessä tulee valvonnan kohteeksi joutuvalle ilmoittaa tietojen keräämisestä. Kameravalvonnasta tulee myös ilmoittaa esim. tarroilla tai kylteillä. Mikäli järjestelmä on tallentava, tulee siitä myös ilmoittaa (Tallentava videovalvonta).

Oikein hyvin ymmärrän, että tuon huoneen valvontaan tarvitaan kamera, siitä ei ole kysymys. Kokemuksena tilanne oli vaan jotenkin omituinen.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top