Kelan kommervenkkejä

Kun hain maksamiani ylimääräisiä taksi-omavastuita takaisin Kelalta laitoin mukaan kaikki eri sairaaloista saamani taksilupalaput, vaikkei niitä olisi tarvinnutkaan. Kelaanhan tulee tieto jokaisesta taksimatkasta ja nuo laput pitäisi vaan itsellään säilyttää. Kela sitten mahdollisesti pistokokein niitä tarkistaa.

Minä siis liitin ne ja omalla autolla ajetut kilometrit mukaan hakemukseen. Kuten jo kerroin, eilen tuli postissa vapaakortti, jolla saan tehdä loppuvuoden sairastamiseen liittyvät taksimatkat ilmaiseksi.

Kelan logo

Tänään tuli kysely yhdestä matkasta. Heillä näkyy, että 31.7. olen tullut sairaalasta kotiin ja siihen olen saanut sairaalasta invataksilapun. Sitten olen saanut pitkäaikaistodistuksen, mutta ilmeisesti alkamaan 2.8. kuun loppuun. Tässä lapussa käy ilmi, että tarvitsen invataksin. Nyt Kela kysyy minulta selvitystä 1.8. tehdystä matkasta. Mikä on perusteluna invataksin käytölle?

Huomenna soitan Kelaan ja kysyn, että eikö pitkäaikaistodistus todellakaan ala 1.8. jolloin antibioottikäyntini todellisuudessa jo alkoi. Sitten kysyn, että käsitelläänkö nämä hakemukset todellakin niin KONEELLISESTI, ettei siellä kukaan JÄRJELLÄ ajattele,  että jos edellisenä ja seuraavana päivänä on invataksin tarpeessa, niin ehkä on myös siinä välipäivänäkin. Eikö?

Ja sitten kysyn vielä senkin, että saanko tulla invataksilla tuomaan tämän pyydetyn vastauskirjeen heille, sillä muutenhan en sinne pääse, koska tarvitsen aina invataksin?

Olenkohan vähän kärkäs?  Mutta kun peräänkuulutan vaan järjen käyttöä byrokratian sijaan…
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top