Kelan postia vihdoinkin!

Aamupullon tiputuksesta kotiin tullessani pyysin taas taksikuskia käymään postilaatikolla. Ei tarvitsisi maksaa omavastuuta, jos kortti olisi saapunut. Ja nyt se vihdoin oli siellä!

muistakaa sitten onnitella syntymäpäivänä!

Tätä korttia taksikuskille näyttämällä saan terveyskeskusmatkani ilmaiseksi. Silti jokaiselta matkalta pitää olla ko. laitoksen todistus matkan tarpeellisuudesta ja maininta, että tarvitsen invataksia. Näitä jokapäiväisiä tiputuksiani varten hoitaja kirjoitti koko kuukaudeksi todistuksen = pitkäaikaistodistus, eli ei tarvitse joka kerta erikseen kirjoittaa.

Tämä kortti käy siis vain näihin sairaanhoitomatkoihin. Apteekissa saa käydä, muttei missään muualla. Muita matkoja varten olen hakemassa vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun taksikorttia. Sen saamisesta en olekaan niin satavarma.

Oletko muuten tietoinen, että Kelan nettisivuilta näet omat hakemuksesi, päätökset, maksut, omavastuut jne.? Sivuille pääsee esim. pankkitunnuksilla. Sieltä minäkin näen, paljonko olen taksi-omavastuita maksanut. Näen myös Kela-etuuksieni määrät ja maksupäivät.

Samalla kun kuvasin kukkaroni polvillani, kuvasin myös erikseen polveni. Istun tässä kuvassa pyörätuolissa koko lailla suorassa. Siltikin polveni ovat noin eriparia. Vasen jalka, se leikattu,  on lähes 10 cm lyhyemmän näköinen. Seisoessa ero ei kylläkään ole niin suuri.

Näillä mennään… mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top