Aamulla kaikki on toisin

Taas kun tuli ilta, aloin hermoilla lonkan ongelman kanssa. Nyt se näyttää aika pahalta. Alue on oikeastaan kauttaaltaan vihreän mädän peittämä. Ja vuotaa jotain lähes kirkasta nestettä tai jotain…

Sen huomattuani päätin soittaa vielä kerran, nyt päivystykseen. Päivällä kyllä sain normaalin lääkäriajan keskiviikolle, mutta nyt en uskalla odottaa niin kauaa. Jos vaikka tulee samanlainen verenmyrkytys kuin keväällä, että olen ihan kanttuvei. Päivystyksen hoitaja käski vaan suihkutella aluetta ja aamulla soittaa terveyskeskukseen. Sieltä sitten lähettävät eteenpäin, jos on tarvis.

Jokaisella on varmasti kokemusta siitä, että mitä illalla ihan hirveästi pelkää, se aamulla jo näyttää paljon paremmalta, eikä ollenkaan niin uhkaavalta. Totuuden nimessä on sanottava, että kyllä nyt alkaa muodostua ikävä käsitys loppukesänviettotavasta. Jos noin lähellä lonkkaniveltäni on mätää, kyllä sitä on siellä sisälläkin.

Ja juuri kun sain luiskan terassille.

Luiska ei ole kauneudella pilattu, mutta melkein ajaa asiansa

Tämä on olohuoneen ovella. Siitä pääsen ihan yksinkin melko hyvin alas, mutta ylöstulo on hiukan kiikkerää. Jostain syystä puörätuoli lähtee kallistumaan taaksepäin – se ON pelottavaa. Toisella kerralla, kun yritin, oli vähän helpompaa. Ilmeisesti siinä pitää jotenkin omalla kehollaan kallistaa niin, että tuoli pysyy vakaana. Tarvitsisin pyörätuolikoulutusta ja läheiseni myös  – sen kuljetuskortin suorittamista. On siinä niin monta hankaluutta. 

Muistakaa te ihmiset, jotka rakennatte tai pääsette vaikuttamaan asuintalojen ratkaisuihin – kun otatte alusta asti huomioon liikkumisen lastenvaunujen ja rattaiden kanssa, autatte joko omaa tai toisten tulevaisuutta. Samoja jälkiä on rollaattorin ja pyörätuolin kanssa helpompi kulkea. Esteetön rakentaminen ei ole keneltäkään pois, eikä se ole huono valinta kenellekään. Esteetöntä voidaan rakentaa kauniistikin. Ne jälkeenpäin tehdyt korjaukset saattavatkin olla vähemmän kauniita, kun mahdollisuudet eivät ole enää samanlaiset.

Tänään olin reilun puoli  tuntia ulkona. En laittanut aurinkorasvaa, joten en uskaltanut olla enempää. Luulenpa, että tuo aika on justiinsa oikea. Sopivasti tuntuu nahassa lämmintä kihelmöintiä. Saas nähdä oliko mun kesäriemut tässä… Mervi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top