Lisätietoa

Oletko muistanut nauttia tänään terveydestä? Siitä, että pystyt asumaan omassa kodissasi, tekemään mitä haluat, kulkemaan minne haluat?  

Juuri nyt nämä on multa tavoittamattomissa ja ainahan sitä toivoo juuri sitä mitä ei voi saada…  joka päivä kunto on kuitenkin edellistä parempi ja mieli sitä myöten aavistuksen toivorikkaampi. Nämä mun jutut täältä sairaalasta on aika brutaaleja, joten sinä, joka et sellaista kestä, pidä taukoa ja liity taas mukaan loppukesästä kun toivottavasti tämä vaihe on lusittu. 

Tämän päivän vaihtelu on ollut suihkutus tuolissa istuen. Mutta se oli rankka kokemus! Ihanaa on kun tytöt hommasi vessatuolin, johon pääsen istumaan. Elämän suuria helpottajia.  Olen nyt Ugin aluesairaalassa, jonka tulevaisuus on vaakalaudalla. Ainakin täällä on hyvä palvelu. Sitäkin ihmettelin, että la ja su on lääkärinkierto. Vaikka mun kohdallani ei ole mitään tapahtunut, lääkärillä oli aikaa jutella vaikka kuinka kauan. Sainkin paljon lisätietoa. Kun lonkkanivel poistettiin, sinne asennettiin betonipallo, joka erittää antibioottia ympäristöönsä. Se aine on sellaista, ettei sitä voi käyttää missään muussa muodossa – ei liuoksena suoraan suoneen, ei tablettina tms. Siellä se nyt kuitenkin levittää tappavaa myrkkyä, jotta bakteeri saataisiin taltutettua.    

Toinen uusi tieto oli se, että jo edellisessä leikkauksessa lihas oli suurimmaksi osaksi irti, joten ei mikään ihme, etten päässyt ilman keppiä kävelemään. Herää vaan suuri ihmetys, että miksi sitä ei voinut ääneen sanoa kun asiaa kysyin? Soitin ylilääkärillekin ja ihmettelin kun vastaus tuli niin epäröimättä: asialle ei voi tehdä mitään. Tottahan hän asian tiesi, kun oli itse leikkaamassa, mutta miksi tilanne piti multa salata? Potilas saa kyllä leikkauskertomuksen, mutta tänään tulin huomaamaan, miten paljon muutetun version!  

Tänään kävi kaksi ystävää katsomassa ja kyllähän oli virkistävää. Mukava puhua välillä jostain muusta kun näistä samoista ikävistä…..
Mervi

En osaa tällä vehkeellä ottaa kuvia – olisi tuore ihana tulppaanikimppu – joten tällaistä tylsää  yhdellä sormella näpyteltyä tekstiä nyt vain.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top