Värjäyksiä

Kerroinkin jo, että seuraava ompeluprojektini sisältää myös värjäystä. Kesäteatteripuku tehdään ”vaippaharsosta” ja värjätään punaiseksi. Värjäyksessä lopputulos on aina jännittävää. Pesukonevärit ovat kyllä helppokäyttöisiä ja tällä kertaa lopullinen värikin oikein hemaiseva.

Tästä lähdettiin.

Taas valokuva vääristää. Oikeasti väri on kunnon punainen. Upotin saumoihin valkoisia pitsejä. Olen oikein tyytyväinen tähän tulokseen ja luulenpa, että teen muitakin ”vaippakokeiluja”.

Sitä en sitten muistanut ottaa huomioon, että keinokuituiset langat eivät värjäydykään. No, nurjalla puolella se ei haittaa…

 Mutta tässä jo vähän harmittaa…

Osa brodyyreistä ei ollutkaan kokonaan puuvillaa, tämäkin värjäytyi vain osittain. Toisaalta aika hauska.

Nyt pitäisi vielä koota mekko ja sitten vasta pääsen arvioimaan, miten tällainen harsokangas käyttäytyy. Saattaa olla, että on aika liehuva helmainen?

Muutakin värjäystä olen harjoitellut. Olisi pitänyt saada mustat nyörisoljet, mutta tässä kaupungissa oli vain valkoisia saatavana. Eikä minulla ollut mustaa suihkemaalia, joten päädyin kullanväriseen. Enpä ole aikaisemmin keksinyt, miten helposti värin saan vaihtumaan muutamalla suihkeella.

Aika kivoja kokeiluja.
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top