Vanhat ohjeet

Näin joulun alla sitä tulee siivotuksi yhtä jos toistakin nurkkaa. Kävin jo osittain läpi lehtipinot. Tuntuu haaskaukselta heittää menemään sisustuslehdet, jotka tilattuna tuntuvat kalliilta. Päätin kuitenkin säilyttää vain tämän vuoden lehdet ja kaikki muut pois. En tiedä jaksanko kantaa niitä kierrätyskeskukseen, vaikka se hyödyllisempi paperinkeräystä olisikin.

Nämä oli pakko säilyttää.

Vanhoja Kotiliesi -lehtiä 30- ja 40-luvulta sekä todella vanhoja käsityölehtiä. Aarteita. Nämä ovat niin vanhoja, että värejä ei juurikaan ole ollut käytössä, mutta ovat mustavalkoisinakin aivan hurmaavia.
Mainokset ovat vanhoissa lehdissä aivan ihania.   

   
Jonkun verran olen nähnyt tällaisista vanhoista mainoksista tehtyjä tekstiilituotteita. Käsityömessuilla on ollut tyynyliinoja, kasseja, tauluja jne…. itsekin joskus suunnittelen tekeväni, kun oikein mainio mainos tulee vastaan, mutta idea-asteelle ovat kaikki jääneet – suunnitelmat.

On se vaan kiva, että joku on säilyttänyt vanhoja lehtiä. Mutta ei kai mun tartte? Paitsi että Suuri Käsityökerho -lehtiä on tallessa 70-luvulta alkaen. Niitäkin varten tarvitsen luvattoman paljon varastotilaa.

Lisäksi pitäisi keksiä joku hyödyllinen arkistointisysteemi: Nyt on kesä- ja talvinumerot eri laatikoissa. Virkkauslehdet erillään neulontaohjeista jne. Siltikään en mitään löydä. Nytkin olisi tarve kiinalaisen naisen puvulle kaavat (teatteripuvustusta varten) ja silmissäni näen oikein hyvin sen lehden kannen, jossa tuollaisen kaavat olivat. Mutta mistä sen löydän – ei ole vielä tullut vastaan…   
Mut hei! Nyt mä sen keksin, ihan just tässä…. me tarvitsemme jonkun lasivitriinin, johon kaikki säilytettävät lehdet laitetaan aakkosjärjestykseen ja oikean vuoden mukaiseen  järjestykseen myös! 
Vai olisiko senkki sittenkin parempi? Laatikosto?
Entä vaatekaapin kaltainen kiinteä kaappi?
Tai pyöreä lehtiteline – se kyllä vie paljon tilaa…
Please, kertokaa, missä te säilytätte lehtiä, joita tarvitsette harvoin, mutta tarvitsette kuitenkin enemmän, kuin että niitä voisi vintille viedä? Voi kun mielelläni näkisin myös kuvia erilaisista säilytysratkaisuista!
Erittäin pihi hamstraaja  
Mervi
joka kuitenkin on oma-aloitteisessa vieroitushoidossa
Hoito on vielä aivan alkuvaiheessa, eikä tuloksista ole vielä varmoja merkkejä näkyvissä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top