Siistittyä vai siistittävää?

Kumpaa näet tässä kuvassa: juuri siivottua, vai siivousta odottavaa tilaa?
Kuvattu su-yöllä kello 1:35, haittaakse?

Tämä on juuri siivottu! Alkuviikosta tämä oli vielä hävityksen kauhistus. Lattiaa tuskin erottui ja pöydille ei mahtunut vaatekasojen joukkoon yhtään mitään. Kaikki paikat oli täynnä kaikenlaista. Pikkuhiljaa olen järjestellyt.

Tässä tarvitaan taas sitä keskeneräisyyden sietämistä, mistä kirjoitin viimeksi. En melkein kestä noita loppujakaan tavaroita tasoilla. Haluaisin kaikki pois piiloon tai sitten kauniisiin laatikoihin. Mieluiten heti.

Yritin karsia tavaraa, kassillinen lähti roskiin. Loput askartelutarvikkeet tungin kaappiin sillä ajatuksella, että joulun jälkeisessä uudessa elämässä alan systemaattisesti siivota kaappeja. Yritän kestää tämänkin keskeneräisyyden. Kestän, kun voin kuvitella, miten kiva sitten on avata kaappien ovet, kun kaikki on hienosti järjestyksessä ja tilaakin vielä on.

Kuva on otettu näemmä niin, ettemme voi nähdä kaapin päällyksiä – ne ovat täynnä tavaraa, mutta onneksi siisteissä laatikoissa. Joskus järjestetty, eikä sen jälkeen ehkä tarvittukaan…

Meillä on tässä apukeittiössä samoin kuin keittiössäkin paljon pöytätasoja. Tavallaan turhia, sillä niille vaan kertyy varastoitavaa rojua. Varsinaisia koriste-esineitä en tännekään halua, mutta tuskin saan ihan tyhjänäkään pidettyä. Odottelen siis, kun Pellavasydän-putiikkini loppuu joulun jälkeen, sieltä tulee pajukori poikineen – myytävien tavaroiden esittelykoreja. Sitten on millä järjestää pöytätasot järjestykseen. Jahka nyt maltan vielä hetken odottaa. Jaksan minä, minähän olen oppinut sietämään keskeneräisyyttä. Hampaat irvessä sitä harjoittelen.

Sama kuva salamalla

Toisessa vaiheessa alkaa tämän huoneen uudelleen sisustus. Tuosta oikealta mennään saunaan ja pesuhuoneeseen, jossa on myös  vessa, jota pääasiallisesti käytämme. Tuolta taka-vasemmalta menee ovi verannalle. Kuvaajan takana on keittiö. Näissä kaapeissa säilytän kaikenlaista turhaa, askartelutarvikkeita, ”josjoskustarvitaan”-juttuja, mutta myös pyyhkeet, molempien hygieniatuotteet ja minun vaatteeni, mutta niiden kaapit jäävät tänne kuvaajan taakse.

Ymmärrän, että tämä on aikas hulppea tila kodinhoitohuoneeksi, mutta minä olen ahtanut tämän aivan liian täyteen kaikkea muuta asiaan kuulumatonta. Tämä menee kaikkein ensimmäisenä sekaisin. Ehkä juuri siksi, että kaikki paikat on täynnä, eikä ole tilaa sille, minkä käsistään haluaisi alas laskea.

Haluaisin tästä viihtyisän  – aloitanhan aamut aina tästä huoneesta. Tuolla takana pöydällä on ”kauneudenhoitovälineeni”. Pitkän aikaa kului, kunnes ymmärsin helpottaa omaa hankalaa elämääni keräämällä kaikki aamulla tarvittavat asiat yhteen paikkaan. Nyt voin vaan istahtaa tuohon tuolille ja siinä pyörien – tarvitsematta nousta välillä ylös – saan itseni päiväkondikseen.

Saa nähdä mieheni ilmeen, kun kerron haluavani nämä seinät maalattavaksi. Tekisi mieli maalauttaa myös katto, sillä se on saunamainen – puunvärinen. Kaapit ja tasot ovat hyvässä kunnossa, niille ei tarvitse tehdä mitään, mutta uusi peilikaappisysteemi tänne tarvitaan.

Mä olen niin iloinen

Ihanaa odottaa ensi vuotta – sitä Mervin uutta elämää, jossa on aikaa ja ehtii ja jaksaa tehdä kaikkia ihania muutoksia kotona. Alkaisinkohan juuri tästä huoneesta?

Tuliko sinulle heti mieleen jotain, jota haluaisin minulle ehdottaa tähän kammariin? Seinien väritys, tekstiilit tms.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top