Hieno sairaala vai onko?

Kävin tänään (kirjoitettu keskiviikkona 4.11.) Tyksissä = Turun Yliopistollinen Keskussairaala. En oikein hahmota Tyksin kokonaisuutta – sitä on niin monessa rakennuksessa eri puolilla kaupunkia. Nyt minun oli määrä mennä T-sairaalaan. Käsittääkseni tämä on ainakin uusittu tai laajennettu, jos ei kokonaan uutta rakentamista. Astuin sisään sillä mielellä, että mites hienoa täällä nyt sitten on. Lehdissä (Turun Sanomat ainakin) on annettu ymmärtää, että on turhaan satsattu ulkonäköön ja tiloihin, kun sitten pitää pienempiä sairaaloita lakkauttaa ja toimintaa supistaa, jotta nämä uutuudet saadaan rahoitettua.

Tilaa ja avaruutta oli. Se tarkoittaa myös pitkiä kävelymatkoja. Pelotti, kun ei etukäteen tiennyt, miten kauas joutuu kävelemään ja löytääkö ylipäätään oikeaan paikkaan.

Osastolle tullessani oli hämmentynyt, jopa ärsyyntynyt. Jos rakennetaan uudet tilat, eikö voisi varata myös VARASTOTILAA tarpeeksi. Miksi ihmeessä sänkyjä pitää makuuttaa käytävillä? Ainakin 6 sänkyä sijaitsi hetimiten sisääntuloaulassa. Yöpöytiä sensijaan oli varmaankin 60 toisessa loukossa?

Mikään taideteos seinällä ei näytä miltään, jos sen alla on ”roinaa” varastoituna. 

Ilmoittauduttuani kysyin, onko täällä inva-vessaa. Hoitaja näytti epävarmalta, joten lisäsin heti, että nooh, entä tavallinen vessa? Hän osoitti pitkin käytävää ja sanoi, että tuolla ehkä on. Siellä ehkä oli. Minun oli käsketty odottaa aulassa. Menin takaisin hoitajan luo ja kysyin, että missä odotankaan, kun ei täällä ole yhtään vapaata tuolia. Kaksi tuolia oli, mutta niissä istui potilas ja hoitaja. Keskustelemassa niin, että minä saatoin kuulla kaiken.

Onneksi pääsin itse oven taakse huoneeseen. En varmasti olisi suostunut keskustelemaan siinä käytävällä. Että sellaiset uudet, hienot tilat. Vai oliko ne sittenkään?

Tämä oli pre-operatiivinen käynti. Leikkaukseen valmistava. 14.1. on määrätty leikkauspäiväksi.

Taas tuli todistettua, että jos on kivaa ohjelmaa, kipeätkin jalat kyllä kestävät. Paluumatkalla poikkesin Manhattanin kirpparilla. Kaksi ja puoli tuntia tutkin loosseja ja tein hyviä löytöjä. Teatteripuvustukseen erityisesti, mutta myös pakkaustarvikkeita putiikkiin ja jotain kivaa itsellekin. Ainakin 3 kynsilakkaa. Tuolla kirpparilla on kiva henkilökunta, ystävällisiä ja avuliaita. Vartija-poika tuo pyynnöstäni ostokset autolle. Voisin oikeastaan lähettää palautetta heille.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top