Ompelijan apu uniapneaan ja kuorsaukseen

Tilaustöistä ehkä hauskin ja kummallisin tuli eteeni.

Asiakas oli aikoinaan käynyt lääkärissä ja saanut ohjeet uniapnean hoitoon. Tai no, en muista ihan varmasti tuliko ohje nimenomaan lääkäriltä. Hänelle oli annettu paperilla ohjeet pallopaidan tekemiseksi. Minun luokseni tullessaan hänellä oli jo ollut yksi pusero käytössä, mutta nyt se oli kulunut ja tarvittiin uusi.

Minulla oli siis käytössäni ohje paperilla ja vanha pusero, josta sain tarkat mitat. Asiakkaan tavalliseen t-paitaan tein tarvittavat lisäykset ja tällainen siitä tuli:

 Ideana tässä on se, että selkäpuolella on kaksi tennispalloa omissa pusseissaan. Kun ihminen nukkuessaan yrittää kääntyä selälleen, nuo pallot estävät yrityksen.

Asiakkaani kertoi, että hänelle oli annettu kaksi vaihtoehtoa, joko sellainen happea antava masiina tai sitten tämä. Hän kertoi, että tästä on ollut hänelle iso ja auttava apu. Henki kulkee paljon paremmin ja keho saa siten riittävästi happea. Useinhan kuorsauskin liittyy nimenomaan selällään makaamiseen, joten sekin saattaa jäädä pois pallopaidan avulla.

Netistä löysin ainakin yhden maininnan tästä ideasta:

Opettele nukkumaan kyljelläsi
Kuorsaus ja hengityskatkokset pahenevat usein selällään nukuttaessa. Hengityskatkosten määrä vähenee monilla uniapneapotilailla, kun he nukkuvat kyljellään tai mahallaan. Selällään nukkumista voidaan estää esim. ompelemalla tennispallo pieneen taskuun pyjaman selkäpuolelle tai yrittämällä nukkua pieni, pehmeällä materiaalilla täytetty reppu selässä.

Oletkos kuullut moista? 
Onko sinulla ehkä kokemustakin tällaisesta pallopaidasta? 
Kiinnostaako tarkemmat ohjeet?
 Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top