Myynkö vai enkö…?

Tänään kävi Pellavasydämen jatkamisesta kiinnostunut henkilö tutustumassa paikan päällä – vahinko etten edes etunimeäsi muista! Yksinyrittäjä myy paljolti myös persoonallaan ja sinulla näyttää olevan juuri sellainen tatsi, jonka toivoisin jatkajalla olevankin. Ehkä meissä on jotain samaa?  Sähköpostitse on myös tullut kyselyjä. Vain muutamia siis.

Minä kun vaan en osaa päättää, että haluanko edes myydä ja jos, niin mitä haluan myydä.

No tottakai, jos olen kerran ilmoituksen laittanut, niin olen VALMIS myymään, mutta se sana ”tahdon” on vielä vähän hakusessa…ymmärrättekö?

Tästä asiasta olisi paljonkin pohtimista, enkä ole oikein päässyt edes alkuun. Se, että kiinnostaako nämä ajatukset teitä lukijoita, onkin sitten toinen kysymys. Jotakin tässä ja vielä toisessakin postauksessa aion jakaa kanssanne – tahdotte tai ette. Onneksi on tuo rasti tuolla oikeassa yläkulmassa.

Mitä kaikkea sisältyy liikkeen myyntiin? Tässä joitain äkkiseltään mieleentulevia asioita epäjärjestyksessä, ei siis tärkeysjärjestyksessä

– nimi, logo
– asiakaskunta
– tunnettuus, imago
– valmiit markkinat
– liiketilat
– varasto, materiaalit
– myymälän kalustus, somistus
– koneet ja laitteet
– verkkokauppa
– some: facebook, blogi
– tukkukaupat
– valmistajat
– verkostot
– mainosmateriaalit, painotuotteet
– henkilökunta
– kokemus, tietotaito,…

Jos olisin kokonaan lopettamassa toiminnan tai siirtymässä aivan eri alalle, kokonaisuuden myyminen olisi kaikkein paras ja selvin vaihtoehto. Koska minä kuitenkin  – ainakin nyt – elättelen ajatusta jonkintyyppisestä jatkamisesta, asia monimutkaistuu.

Suunnittelen verkkokauppaa, joka muuten pitäisi aivan lähiaikoina saada avattua, kun on jo ensimmäinen laskukin tullut! Jos myyn Pellavasydän-nimen, millä nimellä jatkuu verkkokauppa? Millä tuotenimellä silloin myyn tuotteitani, en voi tietenkään enää käyttää Pellavasydän-etikettejä jne…

Jos myyn koko varaston, sisällytetäänkö siihen myös kaikki valmistukseen käytettävä materiaali ja koneet? No, onhan kotona muutama ompelukone.

Kun tätä kaikkea alkaa miettiä, menee pää ihan sekaisin! Onneksi olen täysin sisäistänyt ajatuksen ”ASIOILLA ON TAPANA JÄRJESTYÄ”, joten en ole alkanut stressata itseäni tämän takia. Päivä kerrallaan vielä valmistan uusia tuotteita myyntiin. Tänäänkin syntyi jotain  – ei uutta, mutta vanhan kertausta.

Tästä kankaasta teen ainakin kasseja ja tyynyjä

Huomaatko Uusikaupunki-tekstin, ei liian näyttävästi…

Hillittyä merellistä merikaupunkiin

Vielä pitäisi keksiä uusia Uusikaupunki-tuotteita, hmmm….

Nyt kun katson tuota otsikkoa ”myynkö vai enkö” tulee tarve selittää. Siis eihän firman myyminen ole vain minusta kiinni, myynkö minä vai enkö myy. Tottakai se on (paljon enemmän ehkä?)  riippuvainen siitä, löytyykö kiinnostunutta ostajaa. Myymisen miettiminen on hukkaan heitettyä aikaa, jos ei kukaan ole edes kiinnostunut.

Pellavasydämen Mervi
jatkanpahan huushollin järjestämistä, kun täällä yksinäni haahuilen sekasotkun keskellä. Paitsi että kaksi hametta pitää tänään vielä ommella, niitä tullaan huomenna hakemaan. Juu-u, kello on 21:24, mutta onhan tässä koko yö välissä ja sitä paitsi ne hameet on sellaisia suoria, kuminauha vain vyötärölle ja kankaat on jo kuivumassa narulla. Pellava nimittäin kutistumassa…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top