Ohje pannunaluseen

Joku aika sitten asiakas toi minulle pannunalusen ja kyseli, mitenkä se on tehty. Hän oli saanut sen joululahjaksi ja olisi halunnut tehdä niitä lisää. Aikani pyörittelin tuota paksua matonkuteesta tehtyä tuotetta, enkä heti saanut selvää, onko se tehty virkkaamalla vai kutomalla (=neulomalla). Päältä katsoen kumpikin olisi ollut mahdollinen.

Tässä tulee ohje pannunaluseen, joka on siis tooosi paksu ja ”tönkkö” joten siitä ei lämpö mene läpi, eikä pala sormet – paitsi että pannulapuksi tämä on vähän liiankin tömäkkä.

Ensin virkataan ketjusilmukoita tarvittava leveys, esim. 20 silmukkaa. Meinasin taas unohtaa mainita, että olen vasenkätinen, joten nämä ohjeeni pitää tulkita jotenkin ”peilin kautta”.

Sitten virkataan PIILOSILMUKOITA koko rivi  niin, että koukulle otetaan vain yksi lanka ketjusilmukasta.
Kolmas kerros: jatketaan piilosilmukoita, mutta niin, että se tehdään aina taaimmaiseen lenkkiin.

 

taaimmainen lenkki on tuo, mitä yritän etusormellani nostaa

 Tässä valmiita alusia.

Virkatessa on hyvä laskea silmukat, sillä kovin helposti sieltä lopusta jääkin yksi virkkaamatta ja pikkuhiljaa käy niinkuin kansakoulun pannulapulle – muoto alkaa muuttua.

Näihin on hyvä upottaa pienet matonkudenyssykät, mitä on jäänyt isommista töistä. Vaikka kukkiakin on kiva viedä tuliaisiksi, mutta joskus ne voi korvata tällaisella pienellä tarpeellisella ja itsetehdyllä jutulla.

Pellavasydämen Mervi
ps. Tämä ohje on aikas äkkiä pykätty, joten otan mielelläni vastaan kommentteja. Jos jonkin asian voisi kertoa selkeämmin tms…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top