Kansalaisopiston opettajana

Lisäys tähän alkuun: Muistattehan arvonnan, joka on menossa (ed. postaus). Siellä on yksi kommentti anonyymiltä, jolla ei ole minkäänlaista nimimerkkiä, joten jos vaikka voittaa, ei ole mitään konstia ilmoittaa! Keksipä joku nimimerkki ja ilmoittaudu uudelleen.

Eilen oli ensimmäinen kurssipäivä kansalaisopiston opettajana. Otin mukaani Pirkon (varamyyjäni) ja huristelimme n. 30 km:n päähän Taivassaloon. Kyseessä on lyhytkurssi, kahtena peräkkäisenä maanantaina. Joskus hamassa nuoruudessani olen opettanut kansalaisopistossa pianonsoittoa, opettamisesta pidän kyllä kovasti.

Tällä tekstillä kurssi ilmoitettiin Vakka-Opiston esitteessä:

MATONKUTEEN MONET
MAHDOLLISUUDET
Trappulan koulu ma 18.00-20.15
Kurssimaksu 10 € 21.1.-28.1.
Käsityöalan yrittäjä Mervi Lamminen
Ilm. 15.1. mennessä
Virkataan sisustuskori ja/tai matto. Sisustuskorilla
luot mukavaa ilmettä kotiisi! Tarvikeluettelon
saa pyydettäessä kansalaisopiston toimistosta,
välineitä ja tarvikkeita voi myös ostaa käytön
mukaan opettajalta. Lyhytkurssi.


Aiheena oli ”Matonkuteen monet mahdollisuudet”. Esittelin erilaisia trikookuteita ja mitä kaikkea niistä voi virkata. Teimme muutaman alkeisharjoituksen miten koukkua käytetään (sehän on tässä tapauksessa erilaista kuin pitsiä virkatessa) ja minkälaisia silmukoita voidaan käyttää.

Ensi kerralla vien kuteita mennessäni ja kukin aloittaa omaa varsinaista työtään. Jotkut tekevät maton, toiset erilaisia koreja. Valmiiksihan tuollaista työtä ei kahdessa illassa saa, mutta pääsee hiukan alkuun. Kotona sitten tehdään loppuun. Toisaalta tällainen lyhytkurssi on siitä mukavampi, ettei tarvitse koko kevääksi sitoutua joka viikko lähtemään.

Minä, joka en normaalisti pysty edes 5 minuuttia seisomaan, olin nyt jalkojeni päällä koko illan, lähes kolme tuntia!  Toki rasituksen tunsin jo illalla ja tänä aamunakin oli vielä aika kipeät ”lulluset” niinkuin enoni muinoin valitti.

Itse menen kansalaisopistoon opiskelemaan torstaina. Ja tätä kirjoittajakurssia jatkuukin sitten koko kevään. Joka torstai joudun siis pyytämään Pirkkoa putiikkiin, kun lähden itse HARRASTAMAAN, Jeeee….! Tykkäään kirjoittamisesta ja olen suunnitellut/haaveillut kirjoittavani omia kokemuksiani muistiin. Tämä kurssi on juuri sellainen: tavallaan elämänkerran kirjoittamista. Tai mistä minä tiedän, torstaina se selviää…

Mervi

Jaa niin, Taivassalossa olisi tarjolla vielä toinenkin kurssi, tällainen:

PUIKOLLA, KOUKULLA
VAI SITTENKIN
PUIKKOKOUKULLA
Trappulan koulu ma 18.00-20.15
Kurssimaksu 10 € 4.2.-11.2.
Käsityöalan yrittäjä Mervi Lamminen
Ilm. 28.1. mennessä

Neuleita toiveiden mukaan. Kerrataan vanhat
ja opitaan aivan uudet työtavat. Virkkaus, neulonta
ja koukkuaminen. Palmikkoa ja pitsiä pipoon,
lapasiin tai huiviin. Tarvikeluettelon saa
pyydettäessä kansalaisopiston toimistosta,
välineitä ja tarvikkeita voi myös ostaa käytön
mukaan opettajalta. Lyhytkurssi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top