Epämääräisiä kuvia sieltätäältä

Ensin kuvia ”asustehuoneesta”, jossa on esillä pellavatunikat, hatut, villasukat, shaalit jne…. Näyteikkunalla esiintyy vanha mallinukke, jonka kädet olemme ehkä laittaneet väärin, senverran hankalalta asennolta näyttää.

Tämän ikkunan vieressä on esillä sukkia – verhoon kiinnitettynä. Suunnitteilla on sellaisia vanerisia jalkoja, joihin voisi pujottaa sukat nätimmin esille…

 Tässä huoneessa on enemmänkin näitä hiljaisia neitoja. Tässä pellavavaatteissaan ja 70-luvun lukunutut lämmikkeenään. Tuo vasemmalla olevan hattutelineen olen ihan itse tehnyt!

Tällaisiakin meillä on myynnissä.

Sitten siirrymme viereiseen huoneeseen eli työhuoneeseeni. Se ei ole ikinä ollut yhtä hyvässä järjestyksessä kuin se nyt on – pikku-Mervin jäljiltä. En ole vielä päässyt sitä sotkemaan…

Ai kun nautin noista siisteistä nimilapuista…

 Vielä kun saisi nuo ylähyllyllä olevat pahvilaatikot vaihdettua keskenään samanlaisiin. Näyttäisi siistimmältä.

 

 

Harjoittelija-tyttöjäni harmitti, kun tästä ikkunasta näkyi ulos kaikenlaista epämääräistä. Valistivat minua, että se ei tee hyvää imagolle. Yhtenä päivänä, kun olin poissa, tekaisivat tuollaisen verhon. Se on ihan harsomaista pellavaa, eli ei estä valon pääsyä, mutta on hyvä näkösuoja ulospäin.

Tähän syvennykseen piti tulla kangaspuut, mutta on toistaiseksi täynnä epämääräistä, mutta tietysti tarpeellista tavaraa. Huomattavasti on kyllä jo määrä vähentynyt, ettei ihan mahdotonta olisi, vaikka siihen tualut joskus tulisikin. Tämä on sellainen välikkö myymälän ja työhuoneen välissä, tässä on myös ”sosiaaliset tilamme” mm. naulakko.

Ja keittiö

Tuohon keittön käytävälle tahtoo kertyä myös kaikenlaista epämääräistä. Olen nyt yrittänyt noudattaa sääntöä ”tuo tullessas, vie mennessäs”. Aina kun kuljen tästä ohi, yritän jonkun tavaran kuljettaa oikeampaan paikkaansa. Nämä huoneet sijaitsevat niin, että koko huushollin pääsee kiertämään ympyrää. Joskus joku asiakaskin ”eksyy” näihin takahuoneisiin ja sitten tuntuu hassulta, kun hän tuleekin aivan toisesta suunnasta, kuin mihin näin hänen lähtevän. Joskus kyllä vähän ihmettelen näitä harhailijoita, kun on nämä takahuoneet kyllä selvästi henkilökunnan tiloja eikä myymälää….

Keittiön jälkeen tullaan käsityötarvikepuolelle. Sieltä muutama kuva myös:

Olen laajentanut matonkudevalikoimaani ontelokuteisiin. On niitä aina muutama vyyhti ollut, mutta nyt olen ottanut enemmänkin. On ekoa, miniä, Ellaa, putkista jne…

Lopuksi vielä muutama kuva uusista korteista, joita paikkakuntalainen kortintekijä toi myyntiin.

Näin pääsitte kurkistamaan Pellavasydämen julkisivun taakse. Huhtikuussa tulee 5 vuotta täyteen perustamisesta. Silloin pidämme avoimien ovien päivän, jolloin kuka vaan pääsee tutustumaan tiloihimme. On kahvitarjoilua, tarjouksia, arvontaa jne… mutta sitä ennenkin vielä tapahtuu yhtä ja toista.

Huomenna pidän ”vapaapäivän” ja lähden käymään Tyksissä.
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top