Körttisukat ja suomisukat

Miten sulta sujuu kirjoneulesukkien neulominen? Minä en oikein osaa. Olen neulonut islantilaisia villapaitoja yli 30 ja niitten kirjoneuleosuuskin sujuu, mutta sukkiin ei. En osaa tehdä tasaista jälkeä enkä tarpeeksi löysää, siis joustavaa. Ja tämä ongelma siltikin, että olen satoja ”tavallisia” sukkapareja neulonut. Pitsiset ja raidalliset sujuu kyllä. Ja körttisukat ja suomisukat. Varsinkin körttisukat. Niissä kun ei ole langanjuoksuja ollenkaan.

Sain viime viikolla valmiiksi kolme paria sukkia. Yhdet ”körttisukkia mukailevat” ja kahdet suomisukat. Koot on ”mitä sattuu tulemaan”.

Nämä körttisukkien sukulaiset neuloin Lankavan Mainio-langasta. Mukava lanka, 100 G = 260 m. Sukasta tulee ohuehko. Nämä on kokoa 42-43. Alempi kuva on ylivalotettu, jotta näkyy nilkan resori ja kantapää.

Tein myös kahdet Suomi-sukat, koska niitä nyt vaan on niin kiva neuloa.

Vasemman puoleisen kuvan sukat on neulottu Gjestal Janne-langasta, joka on 85 % villaa ja paksuus 50 g = 100 m. Väri on hivenen hailakampi (ehkä enemmän suomen lipun värinen) kuin nuo toiset, joiden lanka on teeteen Pallas, 80 % villaa ja 50 G = 130 m. Tein samalla silmukkamäärillä, mutta koska Janne on paksumpi, siitä tuli isompi sukka. Yleensä neulomuskäsialani on kohtalaisen löysää, mutta nyt pistelin piukkaan ja sukista tuli aika töpäkät. Isommat on kokoa 42-43 ja pienemmät 39-40. Olisko vaikka pariskunnalle lahjaksi?

Lisään nämä sukat verkkokauppaan, minne on tulossa paljon lisääkin, jahka ehdin.

https://pellavasydan.fi/tuote-osasto/villasukat/

Tässä välissä oli yksi lampunvarjostin-projekti ja muutamat tilaussukat. Kiva, kun on aina jotain odottamassa…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top