Trikootunika ja joustavat nauhat

Vielä löytyy valmiiksi leikattuja, mutta keskeneräisiksi jääneitä ompeluksia. Tällä kertaa trikootunika tai ehkä mekko. Tämä trikoo on laadukasta ja napakkaa. Värinä hehkuva pinkki, valkoisin tähtikuvioin.

Olin jo alkamassa ompelemisen, kun muistin, että minulla lienee koneessa tavallinen neula, joten vaihdan sen pallokärkineulaan. Ompelen kapealla siksak-ompeleella ja huolittelen saumurilla. Juuri nyt käytössä olevassa koneessa ei ole mitään jousto-ompeleita, enkä jaksanut alkaa vaihtaa konetta, jonka olen nostanut ylähyllylle.

Koska kangasta ei ole enää jäljellä, eikä tässä ollut alavaroja mukana, päätän huolitella pääntien joustavalla, hivenen kiiltävällä nauhalla. Onnistun mainiosti arvioimaan venymän ja pääntiestä tulee kaunis.

Hihansuut ja helman ompelemiseen vaihdoin kaksoisneulan.

Tunikan koko on XXL. Tai ehkä jopa isompi. Tässä ensin kuvat työhuoneelta.

Myynnissä on vielä lyhyt pusero samaisesta kankaasta, mutta turkoosin värisenä. Senkin koko on XXL.

Joustavat nauhat

Minulla on muutama joustava huolittelunauha, joita käytän trikoovaatteissa.

Ylläolevissa kuvissa on tuollainen koristeellinen joustava nauha. Se on valmiiksi kaksinkerroin, joten on helppo ommella esim. pääntien reunaan. Alla kuvat nauhasta, jota käytin tässä mekossa. Se on aavistuksen kiiltävä, joustaa hyvin. Sekin on helposti taitettavissa kahtia.

Tämä seuraava nauha ei oikeastaan jousta, mutta on saman tyyppinen, helppo taittaa puoliksi.

Ja vielä tavallinen joustava, trikoinen vinonauha. Ehkä hankalin käyttää näistä nauhoista? Mutta jos haluaa nauhan olevan puuvillaa, tämä on hyvä valinta. Onhan siinä varmaan joustokuitukin mukana, mutta kuitenkin…

Oletko käyttänyt näitä nauhoja? Vai miten huolittelet yleensä pääntien?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top