Kännykkäpussukoita

Kassien lomassa innostuin kokoamaan myös pienempiä, kännykkäpussukoita. Itse kuljetan kännykkää koko ajan mukana ja paras keino siihen on kaulassa roikkuva pussukka.

En ole ollenkaan piipertäjä, mutta tähän innostuin tekemään nuo tilkut puolikkaita soiroista. Ensin en välittänyt väreistä, kunhan yhdistelin erivärisiä farkkusoiroja. Lankojen päättelykin on aivan turhaa, koska peittyvät vuorin alle. En välittänyt myöskään saumanvaroista – tässä ne ovat niin kapeat ja toisaalta farkkukankaisena aika paksut, joten annoin niiden kääntyä miten halusivat ommellessa. Hyvin pelittää.

Ihan sattumalta voi joskus onnistua täsmälleen kohdakkainkin… Lisäsin kahden kappaleen väliin tuollaisen vähän niinkuin TEREEN.

Näin jossain Viron käsityökaupassa pussukan, jossa hihan kiinnitys oli ratkaistu näin ja kopioin idean:

Voisihan tuon nyörin ommella suoraan kankaitten väliinkin, mutta jos ei tee itselleen, niin tässä tapauksessa nyöriä voi helposti lyhentää. Tuommoinen pyöreä, pehmeä nyöri on aika kiva käytössä – itselläni on nyt ollut muutaman päivän kaulassa – ja olen todennut mukavaksi.

Ja tietysti sitten piti kokeilla myös muista kankaista. Tuo vihreä huopakangas oli ihan juuri sopiva pala, joka kahtia taitettuna on juuri kännykkäpussukaksi sopiva. Pinkki-keltaiseen tein hihnan samasta kankaasta ja kiinnitin suoraan pussin suuaukon ompeleeseen.

Aika kivat tuli näistäkin – eikö vain!

Mustavalkoisia kännykkäpussukoita varten jopa ostin pienen palan kivaa kangasta. Siihen löytyi kaveriksi itseltä mustaa ja valkoista ja niin syntyi kaksi pussukkaa. Samat ainekset, hivenen eri näköiset. Koska tilkkuosuus on neliskanttinen, pitää pituutta vähän lisätä ja tein sen lisäämällä ensin punaisen tereen ja sen jälkeen sopivan lisäpalan. Mielestäni mukava, pikantti yksityiskohta.

Näihin laitoin tavallisen nyörin suoraan pussukan suuhun ommellen, mutta pujotin tuollaisen stopparin, jolla saa pituutta säädeltyä.

Itse tykkään, että kännykkäpussukassa ei saa olla mitään ”härpäkkeitä” suuaukossa, jotta kännykkä sujahtaa helposti sisään ja se on nopea ottaa esille, mutta näistä mietin kuitenkin, että pitäisikö laittaa joku tarrasysteemi tai nappi – mitä mieltä olet?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top