Kirjoitinkin tässä muutama päivä sitten kommunikoinnin vaikeudesta. Välineistä ja kanavista ei nykyaikana ole puutetta. Melkein kaikilla on jo tietokoneet ja älypuhelimet – vai onko sittenkään? Kansalaistaitoihin taitaa jo nykyään kuulua somen käyttö: Facebook, Instagram, Twitter ja mitä näitä nyt onkaan. Vaikka ei silti, tunnen nuori ihmisiä, jotka eivät ole Facebookissa, eikä siellä ole läheskään kaikki asiakkaanikaan. Minä taas ”en voisi elää ilman”.

Joku asiakkaani harmitteli, miten hankala oli löytää Pellavasydän-putiikkiin. Kun ei puhelinluettelosta löytynyt. Juu ei. Perjantai-iltana sulkemisajan jälkeen minulle soitti mies: ”Mulla olis täällä nyt sulle jotain.” ????? Multakuorma kuulemma. Minä mitään multaa… No sen mullan oli tilannut joku toinen osoitteeseen, jossa minä aloitin yritykseni vuonna 2008. Netin salaisissa kansioissa on säilynyt tieto, joka yhdistää minun puhelinnumeroni tuohon vanhaan osoitteeseeni. Tai toisinpäin. Osasin sentään neuvoa hänelle ihmisen, joka ehkä saattaisi tietää, kuka sitä multaa kaipaa.

Jos minä en löydä jotain yritystä netistä, sellaista yritystä ei minulle ole olemassa. En halua kävellä turhaan, joten varmistan netistä aukioloajat. Hämmästykseni oli melkoinen kun havaitsin, että yksi tukkuliike, joka myy paljon tavaraa yrittäjille, ei tarjoa mahdollisuutta netistä etsiä tuotteitaan. Aika hankala tilata.

Nyt olen ottamassa haltuun Instagramia. Tyttäreni loi tilin ja muutamia harjoituksia olen sen kanssa jo tehnytkin. Voit sinäkin käydä katsomassa: @pellavasydan. Hetken mietin, että olenko siellä omalla nimelläni vai yrityksen nimellä. Vaihdoin osoitteeksi pellavasydän, silloin toiminta on yhtenevää tämän blogin kanssa. Sinne muodostuu samanlainen sillisalaatti, kuin on tämäkin. Omat ja yrityksen asiat sulassa sovussa.

Toisaalta sitä Instagramia on nopeampi käyttää. Mutta tässä vaiheessa, kun kuvien siirto ei vielä aivan täydellisen taitavaa ole, minun pitää kuljettaa mukanani SEKÄ kännykkää ETTÄ kameraa ja kuvata molemmilla. Se ei ole kätevää.

Hästägit on siitä mainioita, että salamana kirjoitettuani #wilhelmina (keksi) joku aivan pellavasydämeen liittymätön ihminen jossain muualla päin maailmaa tykkää kuvastani. Paitsi että hänellä on mielessään ihan muut asiat kuin keksit.

(Ai että – minä osasin ottaa KUVAKAAPPAUKSEN! Jippiiii….)

Joko sinä olet Instagramissa? Entä yrittäjä-kollegat: onko Instagramilla mainosarvoa?

Pellavasydämen Mervi

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samantapaisia artikkeleita